Pröva gärna några av dessa meditationer

Varför ska man meditera?

Jag skriver helt utifrån min egen personliga åsikt och min egen erfarenhet.

Meditation har blivit allt vanligare och har börjats att rekommenderas av läkare och psykologer numera, vilket jag tycker är jättebra. Det bästa med meditation är att man bl.a blir avstressad och stress leder till många sjukdomar idag. Vi stressar allt för mycket och vi får allt mindre tid till oss själva.

Vi glömmer att leva i nuet!!

Jag själv mediterar för att få en inre harmoni och balans.

Via meditation blir man av med stress - och stress leder till många sjukdomar i dagens värld och är en av vår största fiende. Vi stressar mycket, gör flera saker samtidigt och i allt detta glömmer vi bort oss själva - glömmer bort att leva i nuet.

Att meditera behöver nödvändigtvis inte alltid betyda att man måste sitta i lotusställning etc. Varje gång man "hittar den inre tystnaden" så mediterar man. Alltså att man helt enkelt stänger av alla flackande tankar hit och dit. Det är inte lätt - ett av det svåraste tycker jag att sortera bort och tömma hjärnan.  

KLIPPA ENERGIBAND

Det här är en övning som är mycket effektiv och som jag varmt rekommenderar. 

Gå ner i meditation. Visualisera att du går på en stig i långsam takt och på båda sidor av stigen finns det träd och du hör fågelkvitter, se och hör det du har omkring dig och känn hur solens strålar värmer dig där du går. Du hör snart vågor som skvalpar. Gå mot ljudet av vågorna.
Du kommer nu fram till en strand och där finns en sten som du sätter dig på. Se dig omkring. Det finns en båt vid stranden och du ser en ö långt/längre ut.

Den eller de personer du vill klippa energibanden med står vid dig på stranden. Berätta att du nu vill kapa banden och berätta varför, Säg namnet och ta alla dina känslor omkring det och placera därefter personen i båten, se hur båten tar personen till ön. Se hur personen går ur båten och ställer sig på ön och skjuter ut båten. Se personen stå själv på ön och tittar mot dig. Föreställ dig nu ett band/gummiband mellan er som är spänd. Be nu din guide om hjälp att kapa detta bandet och känn hur personens energier lämnar dig. Titta på personens reaktioner.

Gör detta med en person i taget.

Tacka din guide för hjälpen när du är klar.

Gå sedan tillbaka till stigen tills du kommer fram till en glänta. Sätt dig där en stund och känn friheten inom dig och kom sedan sakta tillbaka.

(bli inte förvånad om någon av de personer du klipper energibanden med blir extra "på" efter detta. Inte alls ovanligt.)

CHAKRAMEDITATION

Här jobbar du med kroppens energier och får en balans i energiflödet i kroppen. Som medial person kan du på det här sättet stänga ner din öppenhet för att få en vila. Du som är rädd för att energitjyvar ska stjäla din kraft kan genom denna meditation skydda dig från att bli berövad din energi.

Sätt dig i meditationsställning. Börja med att ta ett djupt andetag via näsan. Fyll hela lungan med positiv, lugn, skön energi som sprider sig i hela kroppen. I utandningen tar du med dig förbrukad stressad energi. Kroppen känner nu att du ska meditera och via andningen förs du till ett djupare tillstånd. Så andas ännu djupare, fyll på ny kraft och energi. Andas ut förbrukad energi. Kroppens långsamma hormoner påverkas av meditationen, cellerna känner att de får syre och hjärtat börjar slå långsammare. Du kommer in i ett tillstånd av harmoni. Slut nu ögonen och du är ett med ditt inre.

Ta ett par minuter här, var i lugnet som nu börjar infinna sig i din kropp.

Känn hur du öppnar kronchakrat för universums alla energier. Tänk dig en ljuspelare som letar sig in via hjässan, det gudomliga ljuset kommer via ditt kronchakra och går sedan vidare ner till tredje ögat. Det är där vi har intuitionen och medialiteten, alltså det sjätte sinnet. Sedan kommer ljuspelaren att leta sig vidare ner till halschakrat som står för kommunkation både andligen och mänskligt. Därefter förs ljuset vidare till halschakrat. Hjärtat som varit stängt öppnar du nu för ny kraft och energi och för kärlek från det här vackra ljuset som letar sin in i skuggorna i ditt innersta. Därefter tar vi oss till solar plexus, själens boning. Själen behöver mycket av detta vackra  ljusa kärleksfulla gudomliga ljuset. Själen behöver lugn. Så låt ljuset leta sig in där du behöver kärlek - i din själ. Sedan fortsätter ljuset till navelchakrat som står för påfyllnad av energi. Slutligen kommer vi till rotchakrat vilket står för intimitet och sexualiet. Fyll det med kärlek och intimitet med dig själv.

Låt det gudomliga ljuset sätta ett skydd för alla dina chakran, avsluta med kronchakrat. Nu har du gjort en chakrabalansering så nu är det på dina premisser du har kvar dina energier.

CHAKRAN

Tänkte skriva lite om de vanligaste chakran som vi pratar om. Kroppens energihjul. De 7 större chakrorna är placerade som en linje från ryggslutet upp längs ryggrader och in i  hjärnan. Chakrorna drar in och släpper ut energi.

Rotchakra/baschakra = Dess färg är RÖD och står för hur jordade vi är,  överlevnad, livskraft, livsvilja, sexualdriften, hälsa. Läget är mellangården (mellan ändtarm och könsorgan).
En blockering här kan leda till barnlöshet, jobbiga familjeförhållanden, menstruationsproblem, tvångstankar och sexuella problem. Vanliga fysiska symptom är trötthet, kalla händer och fötter, depression och värk i nedre delen av ryggen.  

Navelchakra/sakraichakra
=
Dess färg är ORANGE och står för självförtroende, välbefinnandet, sexuella förmågan. Sitter ung 3 fingrar under naveln. Kroppdelar som hör till detta chakrat är mag- och tarmområdet, bäckenet, testiklar, livmoder, äggstockar mm. Blockering kan leda till diabetes, anorexi, bullemi, olika magproblem, leverobalanser..
Vanliga fysiska symptom är att du känner dig kraftlös, obeslutsam och stressad. Du kan ha idéer men de blir ej genomförda. Kontrollbehov och utnyttjar andra människor.

Solarpleuschakra = Dess färg är GUL och står för alla intensiva känslor, all negativitet sitter här som svartsjuka, snålhet, egosim, dominans, rädsla. (det är ofta i detta chakrat som vi gömmer undan obebarbetade känslor) De positiva är kärlek och förälskelse.  Sitter mitt på magen, ca 7 fingrar ovanför naveln. Kroppsdelar som hör till detta chakra är magsäck, njurar, binjurar, mjälte, lever, bukspottskörtel, gallblåsa, blindtarm mm. Blockering här kan leda till matsmältningsproblem, viktproblem, och problem med ovan nämnda organ. 

Hjärtchakra = Dess färg är ROSA för mig och för en del andra GRÖN och står för känslor, sympati, förlåtelse, inre harmoni, andlig utveckling, tillit. Ju öppnare hjärtchakra vi har desto mer medkänsla har man för andra människor. Kroppsdelar som hör till chakrat är hjärtat, bröstet, lungorna och lymfan. Blockering här kan leda till astma, allergier, relationsproblem, hjärt- och lungproblem mm. Vanliga fysiska problem vid obalans är att man saknar förmågan att älska och förlåta andra människor. Svårt att känna empati. Åtgärd : Ta dig tid att umgås med människor i din närhet och visa hur mycket de betyder för dig. Stanna upp och fokusera på din andning när du får negativa tankebanor.

Halschakra = Dess färg är BLÅ och står för förmåga att uttrycka sig, hänsyn, social förmåga, kommunikation, ansvarskänsla. Kroppsdelar som hör till chakrat är halsen, strupen, munnen, axlar, sköldkörtel och öronen. Blockering kan leda till nackspänning, nackspärr, spänningshuvudvärk, ämnesomsättningen. Vi kan också tycka att livet är tråkigt och kan ha svårt att kommunicera. Vid obalans här kan man ha svårt att säga vad du verkligen tycker. Känske är du väldigt tystlåten, men kan lika gärna prata på lite för mycket.  

Pannchakra/tredje ögat = Dess färg är INDIGO och står för klarsynthet, tankekontroll, insikt, intuition, andlig medvetenhet och uppvaknande. Kroppsdelar till detta chakra är hormonkörtlarna, hypofysen, vänster öga, näsa, tinningar och tillväxten. Blockering kan leda till förvirring, sjukdomar man kan få vid blockering är hjärntumör, blindhet, migrän, bihåleinflammation, nervositet, inlärningsproblem. Obalans här kan yttra sig till koncentrationssvårigheter, huvudvärk, drömmer ofta mardrömmar, svårt att lyssna till din inre röst och ser inget mål i det du gör.

Kronchakra = Dess färg är LILA och står för utvidgad andlig medvetenhet, kontakt med universum - ditt högre jag. Kroppsdelar som hör till chakrat är tallkottkörtel, huvudet, höger öga, immunsystemet. Blockering kan leda till nervsjukdomar, oro, förlamningar, genetiska sjukdomar mm. Obalans här kan yttra sig som negativa tankar som tynger dig och gör auran mörk och svag,du känner dig deprimerad och separerad från det som händer runt dig. Du känner dig ofta missförstådd.

Lite tips om meditation

Många tar sig inte tid att meditera, med full respekt. Men för min del tar jag tid till meditation vid sk "dötid". Ska man inte gå in i djupmeditation är detta ypperligt. Som t.ex när du sitter på bussen, ute och går diskar, stryker etc. Tänk på det - krångla inte till det.

Ta t.ex 5 min på din lunch, det som är viktigast är andningen. När vi andas lugnt och metodiskt syresätts hela kroppen, blodcirkulationen ökar och vi får syre till hjärnan så att vi tänker klarare.
 
Så tänk på hur du  andas istället för hur du t.ex håller dina händer, sitter i lotusställning etc. Nöj dig med att andas med lugna andetag, djupa andetag. 

Andas = Andas in djupt så att magen och de nedre revbenen expanderar och andas sedan ut fullständigt. Vila i pausen som uppstår och känn hur magen slappnar av ytterligare. Vänta tills du bara måste andas in igen - upprepa 2 gånger. Lägg märke till hur varje andetag blir ännu djupare. Tre eller fyra gånger räcker vanligtvis. Låt andningen återta sin naturliga rytm.


Titta och njut och ta in av vad du behöver just här och nu:)

Hitta kraften i dig själv - titta på den här:

http://www.youtube.com/watch?v=Lxl01bLE_5A


Bort med negativa energier - titta på denna:

http://www.youtube.com/watch?v=ts9EJPWmBDI

Lyssna och njut:

http://www.youtube.com/watch?v=v0NoHN1TU5I&feature=related

En stund för dig själv - återhämtning

Hitta din plats, inne eller ute, där du kan vara ostörd ett tag. Jag tycker själv det är skönt att tända ett ljus och en rökelse + sätta på skön musik, jag ger tips på musik under fliken "musik". Är du inne så stäng av telefonen.

Börja med att fokusera på andningen, gärna djupandning under ca 1 minut. Följ andningen och sitt så - bara va.

Tänk dig att du andas in vitt ljus från kronchakrat och ända ner till tårna och ut i din aura. Andas ut all oro och negativa tankar och känslor.

Föreställ dig att du nu går på en stig i vacker tallskog, njut av naturen omkring dig och betrakta de vackra fjärilarna.

När du gått en stund på den här stigen så kommer du fram till en sjö som är omgiven av höga berg. Sjön är kristallklar och du kan se botten.

Du sätter dig vid stranden vid det klara vattnet och njuter av den sköna vinden och du känner hur solens strålar värmer ditt ansikte och din kropp.

Ta av dig alla kläder och kliv ner i vattnet, det är behagligt men samtidigt uppfriskande. Du simmar nu ut till mitten av sjön där du tar ett djupt andetag och dyker ner i vattnet. Du njuter nu av att vattnet tar bort alla negativa energier och renar din aura.

Du kommer upp igen till ytan och simmar bort till andra sidan sjön där ett högt berg reser sig. Du tar ett djupt andetag igen och dyker ner, där kan du se en ingång till en grotta som du simmar in i. Där är det mörkt och du njuter av stillheten och lugnet där.

Du ser ett ljus framför dig som blir starkare och starkare ju närmare du kommer. Det utstrålar lycka och glädje och du simmar fortare för att komma fram.

Nu har du nått fram till den plats där du kan se ljuset klart, det är ett rum i grottan som är fyllt med frisk luft och en underbar väldoft. Rummet är också fyllt med det underbaraste och vitaste ljuset du någonsin sett. Ljuset fyller dig med ett härligt lyckorus.

I rummet står en bädd som du lägger dig i och bara slappnar av. Du ligger där och bara andas in de underbara energier som grottan är fylld av och du känner hur din aura renas ytterligare från allt orent och allt negativt.

Du slappnar av och njuter fullt ut, du bara är.

Du tittar upp och ser att väggarna är täckta med mängder av små kristaller. Kristallerna har fasetter vilket gör att det bryter i alla regnbågens vackra färger.

Det är fantastiskt att se alla dessa underbara färger, men några eller någon färg tilltalar dig mer än andra.Ta in den eller dom färgerna in i ditt hjärta och i dina chakran. Dom ger dig helande energier. Dom hjälper dig att ta bort alla dina blockeringar.

Njut av den känslan av healingen du nu får och stanna där så länge du behöver. 

Njut av närvaron av dina änglar och dina guider som nu kommit till dig. Ställ gärna några frågor om du så önskar. 

När du känner dig klar tackar du det vita ljuset och dina änglar och guider , du stiger upp från bädden och går fram till kristallgrottans vägg. 

Du ber nu att väggen ska öppna sig och låta dig gå igenom den. Du kan nu gå igenom den och du kommer till en underbar liten blomsterträdgård. 

Där hittar du rena kläder som du nu tar på dig. Du går genom trädgården och genom skogen på stigen som du kom ifrån. Ta några djupa andetag och kom tillbaka här och nu.

 

TESTA DETTA FÖR ATT KOMMA I BALANS

Det här är en meditationsteknik, elementmeditation, som ger dig möjlighet att komma i balans med elementen i din kropp.

Gör den gärna utomhus - oavsett årstid.

Innan du börjar och har hittat din plats, tala gärna om för universum vad du ska göra och be om hjälp - glöm inte att tacka när du går därifrån.

Sätt dig bekvämt, gärna i lotusställning för den som kan, vänd dina handflator uppåt och låt dom gärna vila mot dina ben. Slappna av och koncentrera dig på ditt inre ljus. Koppla bort alla tankar och sitt så tills du känner ljus och harmoni.

Sitt kvar - byt fingrar till pekfinger och tumme. Nu har du låst eldenergin och känn in den. Känn gärna in solens värme, även om den inte är framme så ger den värme till jorden.

Sitt kvar, för ihop långfinger med tummen på varje hand, nu har du låst luftenergin. Känn in den tills du känner ett lugn inom dig och känn gärna vinden omkring dig.

Sitt kvar, för ihop ringfinger och tumme, nu har du låst jordenergin. Gör som med de andra elementen och känn gärna efter vad du sitter på och vad du har omkring dig och upplev tryggheten.

Sitt kvar, för ihop lillfinger och tumme och nu har du låst vattenenergin. Upplev flödet i din kropp.

Sitt kvar, sätt vänster hands fingrar mot respektive höger hand. Nu får energin strömma fritt i din kropp. Sitt så en stund. Känn efter själv när du vill avsluta. När du tycker det är dags att avbryta så trycker du handflatorna mot varandra inna du delar på händerna.

Nu är du klar med din meditation och förhoppningsvis har skapat en balans i din kropp/ i ditt inre.

Suverän att göra när man känner sig rastlös, orolig, sjuk eller allmänt ur balans. :)

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

05.11 | 20:10

Monika har gett mig vägledning vid tre tillfällen. Det har med facit i hand varit klockrena o prickat in i detalj. Hoppas även att den senaste blir super👍!

...
17.01 | 11:23

hej och tack för fina ord. Vad heter din sida? Kul att hitta likasinnade :) / ljus och kärlek

...
16.01 | 10:50

Fin sida kul att se att du har samma intresse som mig och använder samma hemsida ha det bra

...
21.04 | 13:23

Underbart vacker sida Moa !!

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS